/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /customers/9/7/6/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/advanced-cache.php:1) in /customers/9/7/6/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/easy-contact/econtact.php on line 112 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/9/7/6/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/advanced-cache.php:1) in /customers/9/7/6/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/easy-contact/econtact.php on line 112 Meg, mitt og mine

Meg, mitt og mine

Jeg heter Sissel Vedal, er mor til to jenter på 17 og 19 år pluss en katt som sjarmerte seg inn i familien etter å ha vært hos oss i fosterhjem noen måneder pluss en annen som markedsførte seg gjennom avisen. Venner og bekjente påstår at vi har et unormalt overkjærlig forhold til kattene våre, men jeg har også forstått at det ikke kan forklares – det må observeres :)

Er opprinnelig fra Andøy i Nordland, flyttet til Oslo i 1988, nå bosatt i Østfold på 11 året – først Halden i 4 år, nå Fredrikstad.

Det spekuleres i at jeg muligens kan være født på høye hæler, skjønt begge jentene mine, de fleste av mine venner samt en god del av mine nåværende og tidligere kollega er veldig samstemte i at jeg er totalt ubrukelig på glatt føre. Og jeg er ikke redd for å ta sjanser. Begge egenskapene, også i kombinasjon, har fratatt min mor mer som en god natts søvn, men jeg tror hun sover bedre nå som jeg har passert 46.

Jeg er økonom, multimediadesigner, og i 2010/11 tok jeg videreutdannelse som karriereveileder ved Høgskolen i Lillehammer. Jeg har gjennom flere år jobbet som veileder med fokus på ordinære arbeidssøkere, sykemeldte samt mennesker med nedsatt arbeidsevne. I dag jobber jeg på selvstendig basis med veiledning på individ og systemnivå samt endringsledelse og omstilling på oppdrag fra ulike aktører innenfor privat og offentlig sektor, men for det meste hos Reaktorskolen hvor jeg har fagansvar i tiltaket Avklaring i Østfold. På “fritiden” er jeg megler i Konfliktrådet. Jeg megler sivile saker, straffesaker og voldssaker og jeg holder KK-kurs (Kommunikasjon og Konflikthåndtering) for Kriminal0msorgen i Østfold (på oppdrag av Konfliktrådet)

 

Sissel

Jeg skriver først og fremst når jeg har noe å si og når jeg ønsker å tenke høyt rundt det som skjer i samfunnet og noen ganger også livet mitt. Jeg er svært opptatt og glad i det jeg velger å engasjere meg i, ikke minst hverdagen. I og med at jeg tenker at politikk, samfunnsspørsmål, katten, barna, ja det meste handler om hverdagen, så vil dere finne alle mulige slags poster her inne hos meg.

Jeg bruker i perioder litt tid på å skildre livet jeg har sammen med jentene mine. Ta frem de små episodene som får meg til å le og kjenne at jeg lever. Her er jentene som jeg til stadighet refererer til i postene mine :)

Julie

Julie, født i 1993.

Jenny

Jenny, født 1995.

Det er godt å skrive. Det er godt å kunne få slippe ut litt ironi og humor, og ikke minst være en motvekt til det jeg mener er misforståtte oppleste og vedtatte sannheter i samfunnet. Bloggen er et medie jeg kan reflektere, tenke høyt, forklare og begrunne uten å bli avbrutt i prosess – jeg kan veksle fokus og jeg kan selv bestemme når jeg vil slippe tankene ut i offentligheten. Å ha sin egen stemme som av og til når ut til andre – noen ganger til flere enn jeg kunne ane, er utrolig inspirerende.

Hvis du er usikker på om du kan kommentere, om det er dumt siden du ikke kjenner meg eller har kommentert her før, så hopp i det. Jeg setter pris på kommentarene som jeg får, og frem til nå har nesten alle vært velmenende. Det går helt fint om du er uenig, jeg er selv en engasjert person og det skulle bare mangle om ikke du også skulle få være det samme.

Kikk deg gjerne rundt. Her ligger mange hundre artikler etter nesten 6 år med blogging. Jeg håper du finner noe du liker selv om du ikke kan legge igjen kommentarer fordi noen poster er for gamle. Forøvrig må jeg få beklage at jeg har vært så lite aktiv de siste årene, men jeg er innom – og jeg har et sterkt ønske om å finne tilbake til mitt skriftlige formidlingsbehov.

Sissel, 2012