/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Nå er det på tide å ta i bruk Høyre sin resept igjen

Nå er det på tide å ta i bruk Høyre sin resept igjen

”Mamma, vet du hva. Noen sier at de ikke vil stemme Høyre, fordi Høyre er bare for rikinger.” Hun meldte seg inn i Unge Høyre i sommer. I oktober fyller hun 16 år.

Hun er min datter. Datter av en eneforsørger.

Jeg vet at hun vet at det ikke er slik, for vi er ikke rike. Hun vet at det er lenge siden vi var på en sydenferie sammen, faktisk 10 år, og vet meget godt at de ikke blir lesset ned med lommepenger hver uke. De får det de trenger og ellers hva jeg kan avse som jeg syns de fortjener. Det er ikke alltid så mye, men vi vet at det er mange som har det mye verre enn oss. Vi er heldige.

”Hvorfor sier de det, tror du? spør jeg. Og hun sier at de umulig kan ha satt seg inn i Høyres program og hva Høyre kjemper for. Jeg er enig med henne.

Hver eneste dag så kjemper jeg sammen med idealistiske, jordnære og flotte mennesker i Høyre, og nå også sammen med min datter, for å formidle at Høyre er partiet for deg som ønsker å være med å bestemme. Hvilket helsetilbud du vil benytte deg av, hvilken barnehage du vil bruke, hvilken skole du vil gå på, om du vil bo på instiusjon eller bruke BPA (brukerstyrt personlig assistent). For oss i Høyre spiller det ingen rolle om du velger en offentig eller en privat tilbud når du trenger en operasjon. Vi forstår at du blir sykere av å stå i kø og vente. Vi vil at du skal få skulderoperasjonen raskt og vende tilbake til jobb, fordi vi som samfunn trenger deg, og du trenger nok også å komme tilbake. Bety noe. Bidra.

Vi er stolte av mange av våre offentlige tilbud, men ønsker at det private skal komme på banen for å bidra. De har utstyr, spesialister og ikke minst kapasitet. Vi tror ikke på Ap sin resept som består i å vente, fordi dette har aldri fungert. Vi ser at venting betyr lidelse, og lidelse koster. For deg. Og for samfunnet. Det ideelle er om det private og det offentlige kan jobbe side om side for å gi oss alle det beste tilbudet. Vi i Høyre forstår ikke motstand mot private, vi har alle sett det fungere under Bondevikregjeringen – sykehuskøene praktisk talt forsvant. Vi har sett det under Stoltenbergregjeringen – barnehagekøene har nesten forsvunnet (til tross for det vil den rødgrønne regjeringen helst ikke ha private barnehager).

Vi forstår ikke det økonomiske argumentet når vi ser hvor mye lidelse koster, både menneskelig og i form av trygdeytelser. Det er klart at vi alle tjener på at folk får hjelp til å holde seg friske og kan være i jobb.

Vi ønsker å gjøre det lettere for deg som ønsker å starte for deg selv. I Fredrikstad. Med håp om at alle de timene du har lagt ned som gründer/idealist skal belønnes, om ikke i form av høye lønninger og champagne, så i at du skal få bruke størsteparten av tiden din til å skape, ikke fylle ut papirer. At du skal slippe å betale skatt før du har tjent en eneste krone.

Du skal tro meg på at vi i Høyre krysser fingrene for deg og at du skal lykkes. For hvis du lykkes, så kanskje kan flere komme å jobbe hos deg, og færre slipper å gå arbeidsledige. Slipper uvirksomhet. Kanskje du også kan ta inn lærlinger. Kanskje vil flere flytte til Fredrikstad fordi de ser at det skjer positive ting her. Og vi er flere som kan betale skatt, dra lasset og støtte de som ikke ble bra av skulderoperasjonen. De som var så uheldige at de ikke klarte å komme tilbake til jobb.

Høyre jobber for deg. Deg som har ambisjoner og ønsker å lykkes, men også deg som har mistet troen … og helsen.

Godt valg.

Tilfeldig plukkede poster

    Ingenting

Comments are closed.