/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Disse stakkars fattige spillavhengige

Disse stakkars fattige spillavhengige

Psykiater Hans Olav Fekjær synes det er uetisk av selskapet å få med seg butikkene på å gjøre spill mer tilgjengelig, når det er de fattigste som spiller mest. (kilde: e24)

Det handler om spilleavhengighet. Med det nye konseptet spill-i-kasse er pengespill fra Norsk Tipping like tilgjengelig som tyggegummi i dagligvarekassen, og psykiater Hans Olav Fekjær frykter at flere nå vil bli spilleavhengige og kaller Norsk Tipping kynisk.

– Du må ha en stor dose kynisme for å hente inn penger fra lavinntektsgrupper, mener psykiateren.

Det er ikke lett å forstå psykiateren her. For det første så stakkarsliggjør han mennesker som tilhører lavinntekstgrupper. Gjør dem til offer, til mennesker uten vilje som man ikke kan forvente noe fra, og som vil trenge hjelp fra samfunnet som gjør arbeidet for dem. Fordi de ikke kan klare å unngå destruktive handlingsmønstre, sette seg mål og gjennomføre dem, så skal man fjerne det som kan trigge avhengigheten slik at de skal slippe å forholde seg til trangen.

Hva med alkoholikerne? Hva med de som er avhengige av andre rusmidler som mat, sex, internett, kleptomani – fotball? De som sliter med avhengigheter som er destruktive for dem selv og omgivelsene sine? Hvorfor har vi tro på at alkoholikere skal klare å bli tørrlagt, og i fremtiden ha fullverdige liv som sammen med familie og venner som inntar alkohol, eller at sexavhengige, etter endt behandling skal klare å håndtere sine utfordringer, men ikke spillavhengige? Fordi de tilhører lavinntektsgrupper? Hva er det gjør spilleavhengige så spesielle i forhold til andre mennesker med lignende laster?

Jeg kan ikke se på psykiater Hans Olav Fekjær sitt utspill som annet enn mangel på respekt for de spillavhengige. Han sier ganske så klart at han ikke tror på dem og ressursene som måtte bo i dem. Han tror ikke på at de en gang skal kunne gå på Narvesen og hente tyggegummi fra hyllen ved siden av spilleautomaten – til det er de for svake og stakkarslige. Selv etter profesjonell hjelp. Skal de hjelpes må vi fjerne automatene

Det er trist å lese at en psykiater har så liten tro på menneskelige ressurser.

Det er trist å være vitne til en sånn mangel på respekt.

 

Tilfeldig plukkede poster

    Ingenting

Comments are closed.