/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Fæle Hanne Nabintu Herland

Fæle Hanne Nabintu Herland

Religionsforsker Hanne Nabintu Herland har vært på valgkampmøte hos Krf. Hun sier at hennes budskap er at feminismen er blitt for hardt. Hun ønsker rett og slett at frontene skal byttes ut med omsorg og forståelse for forskjellighet i det norske samfunnet (kilde: Dagbladet).

Dette er det jo ikke vanskelig å være enig i uansett om man tenker på den personlige sfære eller samfunnet for øvrig. Forskjellighet tilfører oss som samfunn noe, hvis vi vet å håndtere den riktig blant annet ved å vise hverandre respekt, men forskjelligheten skal ikke brukes til å forskjellsbehandle. Som barn og ungdom reagerer vi hvis vi blir forskjellsbehandlet, hvis noen med de samme kvalifikasjonene blir foretrukket foran oss og at dette er et mønster som frarøver oss muligheten til å vise oss frem slik vi ønsker. Vi reagerer hvis et søsken får ukelønn og vi ikke. Dette er en sunn kamp hvis vi velger å ta den, og senere når vi blir voksen, så skal vi ta den kampen på vegne av oss selv, men ikke minst for alle de menneskene som blir undertrykket. Ja, for det er i realiteten hva de blir.

Men Hanne Nabintu Herland stopper ikke der. Hun fortsetter:

Det er på tide å gi opp kvinnekampen. Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier. Jeg forstår godt at norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner. De liker i det minste sex og er gode til å lage mat.

Dette må være noe av det dummeste utsagnet jeg har lest det siste året. Jeg kunne satt meg ned å ledd høyt og lenge, det er bare det at denne damen mener det alvor. Hun er seriøs når hun først sier en ting, for deretter å motsi seg selv. Først sier hun at forskjellighet er bra, så sier hun at underkastelse er bra og nødvendig – ikke at dette bør være gjensidig, nei dette er kvinnenes ansvar fordi menn trenger sex.

Si meg, hvilket hull har denne kvinnen krøpet opp av?

For å ta kvinnekampen og feminismen først. Jeg har aldri omtalt meg som feminist, og kommer nok heller aldri til å gjøre det. Jeg vil alltid kjempet for valgfrihet og rettferdighet for alle, det er nødvendig om man verdsetter forskjellighet, men jeg vil ikke kjempe for kjønnene da jeg mener kjønn er uviktig i det store bildet. Blir du forskjellsbehandlet og undertrykket, det vil si at du for eksempel får mindre lønn en din kollega til tross for at du utfører samme jobb, så er dette viktig å slå ned på uansett hvilket kjønn du har. Blir du diskriminert og aldri kommer i posisjon til tross for at du har svært konkeransedyktige kvalifikasjoner, så må dette tas tak i uansett hvilket kjønn det rammer. Får du ikke selvstendig opptjeningsrett knyttet til permisjoner og barn, så er det urettferdig. Kan du ikke gå alene i de klærne du vil etter klokken 23.00 fordi du må ta ansvar for andres manglende grenser og impulskontroll, så må foten settes ned – vi kan ikke tillate at noen skal bli frarøvet sin frihet fordi andre ikke kan sette grenser – det er viktig å plassere ansvaret der hvor det hører hjemme. Mitt fokus er begge kjønn.

Tilbake til Hanne Nabintu Herland.

Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier.

Denne kvinnen er jo ikke bare en religionsforsker, hun har også gjort seg til talsmann for eldgamle kvinnefientlige holdninger og synspunkter som bidrar til å undertrykke en halv nasjon norske kvinner i religionens navn. Hun sier ikke at begge kjønn skal ha respekt for hverandre, og “gå litt lengre” for den andres skyld, slik at det blir lettere å møtes på midten, nei hun sier indirekte at kvinner må lære seg å holde kjeft slik at den norske mannen skal få tømt seg i henne selv når hun ikke vil. Hva blir det neste? At vi skal lære oss å holde kjeft når noen kaster seg over oss i en mørk bakgate? Hvor ble nyansen rundt omsorg og forståelse av, kvaliteter og egenskaper Herland etterlyser? Hvor fornøyd den norske mannen er med å bli fremstilt som et primaldyr som ikke kan fungere og yte uten å få tømt seg aner jeg ikke, men særlig flatterende er det ikke for verken mannen eller kvinnen om man skal definere oss i Herlands ånd.

Jeg liker ikke å bruke for mye tid på denne Herland, hun fremstår uansett som en kuriositet, et guft fra fortiden, men det måtte sies.

Tilfeldig plukkede poster

  Ingenting

111 Responses to “Fæle Hanne Nabintu Herland”

 1. Hasse:

  “Det stod da vitterlig at de jentene fra Thailand og Russland, liker godt sex.. Så da regner jeg ikke med at de bare ligger der.
  Slik at sitat: “menn skal få kunne tømt seg i fred”

  Mange norske damer har det for travelt med altslags, blir stresset opp pga små ting.. Det kan gå ut over livet på soverommet.

  Selv har jeg ei norsk “sytekone”, men ser flere som har fått seg utenlandsk kone, slik som Trond beskriver..”

  Finnes det sånne mennesker?
  Jeg visste ikke at det fantes sånne mennesker…

 2. Må si jeg satte pris på kommentarene fra Hanne Nabintu Herland. Klart det er satt på spissen men jammen er det mye i det hun sier. Leste kronikken hennes i Adressavisen

  http://www.adressa.no/meninger/article1339996.ece

  Det jammen ikke mye jeg er uenig i her. Flott men en kvinne som virkelig står for noe. Stå på Herland må si jeg står bak deg i dette !

  1. Jeg synes også Herland har MYE rett i sine uttalelser. Er det ikke alltid slik at vi reagerer sterkest på de uttalelser som pirker i en sannhet vi ikke vil la oss vedkjenne oss ved. Den som kritiserer henne mest er vel sikkert de likestillingskvinnene som har det vondest med sine følelser og som sliter mest for å framstille seg som lykkelig likestilt på alle områder. Eller hur?

 3. Jeg trodde ikke meninger som hennes ville få så mye gehør. De diskriminerer jo både kvinner og menn. Det jeg trodde var sunn fornuft er visst feminisme.
  http://www.ted.com/talks/lang/eng/isabel_allende_tells_tales_of_passion.html