/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Narkolepsi

Narkolepsi

Jeg kom plutselig til å tenke på et program om narkolepsi som jeg så på NRK2 for lang tid siden (en sykdom som gjør at man får en plutselig og uimotståelig trang til å sove). Jeg kan huske at “mor” led av dette i mindre grad, for hun hadde stadig vekk slike blunder. Vi satt ofte å løste kryssord ved kjøkkenbordet, noe hun var en racer på, men etterhvert så oppdaget jeg at pausene IKKE betød at hun tenkte :)

Men uansett, da jeg så på dette programmet så ble jeg ganske lattermild. Noen hadde da mekka sammen en lokal forening for folk som led av narkolepsi. Problemet var jo bare at alle som satt i foreningen led av sykdommen, noe som gjorde at de sovnet hele tiden under møtet – de måtte ha 3 referenter for å være sikker på at de fikk med seg alt som ble sagt. Og møtet tok no naturlig nok jævlig lang tid siden alle sovna jo hele tiden. Hehe.

Huff, man skal vel egentlig ikke le av det, for det er ikke vanskelig å tenke seg hvor problematisk denne lidelsen er for dem som er rammet, men det er jo LITT morsomt da :)

****

Tilfeldig plukkede poster

  Ingenting

9 Responses to “Narkolepsi”

 1. Selvsagt kan man le av hveradre.
  Man SKAL le av hverandre. det er bare inkluderende det.

  Men man skal ikke le av folk som gråter eller har det vondt. Men man kan jo le av rare egenskaper. Han der Svenske rullestolbrukeren i Rikets røst for eksempel. Han river ned masse fordommer og tøv som står i veien for inkluderende holdninger.

  tror jeg.

 2. Hehe. Jeg husker jeg også så det programmet. Spesielt møtereferatene lo vi fælt av. Men for å være helt ærlig så hevder jeg å lide av en aldri så liten narkolepsi light selv. Jeg kan sovne når og hvor som helst. Kjører jeg bil må jeg ofte ta sovepause. Kjører noen andre henger jeg i sikkerhetsbeltet på passasjersiden og gaper og sikler. Jadda. Det e bærre lækkert!

 3. Jeg har en spesiell form for narkolepsi. Den er totalt fraværende enkelte kvelder/netter, men så kommer den med full styrke på morran og når som helst på formiddagen. Jeg kan også bli overmannet av narko rundt 19 nyhetene – faktisk kjenner jeg den er på vei nå – as we speak.

  Gjesp.

 4. Jeg liker og misunner folk med narkolepsi. Når som helst kan de bare “stikke av” fra hverdagens kjas og mas, de kan falle ut med god samvittighet og en egen dignose å skylde på. Apropos årsmøter; hvordan kan man tenke seg et årsmøte i forening for folk med Tourettes syndrom? Eller Afasi?

 5. Et årsmøte for folk med afasi? Jeg gjetter at de fleste glemmer hele årsmøte. Hehehe.

 6. Hei på dere :) jeg har “dritten” og kan bekrefte at dette er IKKE noe å være misunnelig på lol ! Jeg skjønner jo at selve egenskapen “å kunne koble litt ut når det trengs” osv kan virke fristende, men men -helhetlig er Narkolepsi etter min mening det verste man kan ha fordi det påvirker alt som utgjør meg som menneske.. Husker ikke hvor jeg har lest det men “min” hverdag tilsvarer en hverdag for “dere” der dere har gått 52 timer uten søvn.. ++.. Kikk gjerne på websida mi om N. så får dere overblikket (forhåpentligvis).. Og angående latter så ler jeg selv av hvordan Narkolepsien arter seg fordi det er jo høl i huet å sovne i alle mulige situasjoner uansett hvor mye man prøver å holde seg våken hehe. (har skrevet ned mange situasjoner jeg har sovna i på websida..) Stilig at dere prater om dette – fortsett, og gjerne bagatelliser med situasjoner osv, den Narkoleptiker som tar seg selv høytidlig skal man lete lenge etter :)

 7. Hei Roger
  Jeg har vært inne på siden din og må si det gjør inntrykk å lese om hvordan narkolepsi påvirker hverdagen til de som er rammet, men jeg er enig med deg; det er også mange humoristiske sider ved det. Man må ikke slutte å le.

 8. hei igjen Sissel ;)

  tenkte jeg skulle tipse om en lydfil fra når Atle Antonsen og Johan golden snakker om narkolepsi på radioen ;) jeg flirer hver gang jeg hører hvor artig de kommenterer ;)

  http://datafreelance.com/mp3/Narkolepsi.mp3

 9. Hei igjen Roger :)
  Ja, den var underholdende. De hadde tydeligvis sett det samme programmet som jeg henviste til i hovedposten. Hehe.

  Går det bra med deg? Du er våken innimellom, mener jeg :)