/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Nå sletter jeg kommentarer

Nå sletter jeg kommentarer

Jeg har som kjent vært sterk motstander av å slette kommentarer og det er jeg forsåvidt enda, men nå har jeg revurdert min praksis og kommet til ny konklusjon. Jeg syns det er greit å gjøre oppmerksom på dette.

Etter at Twingly kom så har tilstrømningen av folk endret sammensetning, hvilket betyr at praktisk talt alle som sitter oppe om natten, drikker og klør seg ser ut til å komme inn hit i perioder. Hvert fall føles det sånn. Verst er det i helgene og noen ganger føler jeg det som opptøyene nede i Oslo og konklusjonen man kom til der; de har ingenting å si, de kommer bare for å knuse og bråke.

Sissel…du er det vi alle frykter…hjernevasket desverre. Rene Stockholm syndromet” og “få det svarte pakket ut av Norge” har økt i omfang, og jeg har oftere og oftere de seneste ukene spurt meg selv om jeg har et ansvar for å ta vare på disse gullkorn slik at de kan lagres for fremtiden. Har det noen verdi at jeg skal lagre dette søplet?

Når det gjelder å forsvare folks rett til å si hva de mener så vil jeg stå skulder til skulder med mange – lenge. Også når det føles ubehagelig. Du har til og med ganske godt med armslag når det kommer til å skrive hva du mener om meg som et hjertesukk i et resonnement, men ikke stående alene og uten noe annet å tilby leserne mine. Da foreslår jeg at du lager deg en blogg selv også blogger du deg ferdig med det du har å si. Jeg derimot har ikke et ansvar for å viderebringe noe jeg anser for å være pubertalt tull.

Og ja, og en ting til. Til deg som liker å skrive med flere nick. Du blir ikke flere personer av den grunn. Du får ikke større tyngde. Du er ikke tøffere. Du blir bare mer stakkarslig.

Jeg er ikke sint, ei heller lei meg, men jeg irriterer meg når jeg ser kommentarfeltet fylles opp av utsagn fra folk som egentlig ikke har noe å si annet enn å vri ut av seg noe søppel, og når jeg ser at det vettuge lyse hodene forsvinner (også de som er uenige med meg) i mengde av tull, så bestemte jeg meg for å gjøre noe. For å si det enkelt: Hvis noen har lyst å spy ut sin frustrasjon uten noen annen grunn enn å tømme seg, så er det greit nok, men det kommer ikke på trykk her inne.

Så er det opp til meg å avgjøre hva som er søppel og ikke søppel, og opp til deg å avgjøre om du tror at jeg klarer å se forskjellen. Jeg tror jeg klarer det.

For ordens skyld. Jeg har aldri slettet en kommentar fordi noen er uenig med meg eller støtt meg på noen måte. Dette handler ikke om hva jeg tåler, men hva jeg vil at denne bloggen skal brukes til.

**

PS. Om du opplever at kommentaren ikke kommer ut med en gang, så trenger den ikke være slettet (jeg sletter som sagt lite) den kan den stå i moderasjon. Jeg stenger for kommentarer om natten og i helgene, også løser jeg dem ut manuelt.

Tilfeldig plukkede poster

  Ingenting

13 Responses to “Nå sletter jeg kommentarer”

 1. Synes det er helt greit å slette kommentarer som ikke har med innlegget å gjøre i det hele tatt. Er kommentarene sikanerende og direkte ondskapsfulle er det vel ingen tvil, det er bare å slette. Det man ikke må gjøre er å svare dem, å ignorere det dem virker også noen ganger.

  1. Ignorering er en veldig god teknikk, det er den jeg som regel praktiserer. Men blir det mange slike kommentarer så fyller det opp altfor mye plass i kommentarfeltet, for alle er ikke like gode som meg på ignorering :)

 2. Slett kommentarer! Det er ditt fulle og hele privilegium hva du ønsker at verden skal få lese på ditt nettsted.

  Som et lite tips kan jeg anbefale å opprette retningslinjer for kommentarposting. Selv har jeg operert med det i noen år, og det fungerer rimelig bra. Der kan man definere den debatten man ønsker skal føres i kommentarfeltet, i tillegg kan man henvise til retningslinjene når man sletter kommentarer.

  1. Det var et veldig godt tips, det skal jeg gjøre. Hvis det er ok så lar jeg meg inspirere av deg – blir det mye inspirering så skal jeg lenke :)

 3. Bare slett ufine kommentarer. For personangrep o.l har ingenting med ytringsfriheten å gjøre – Selv om noen liker å tro det. Bare synd at man ikke klarer å beherske seg før det går så langt. Forøvrig liker jeg bloggen til Sissel for hun skriver godt og reflektert.

  1. Dette med hva som er personangrep og ikke, er et vanskelig tema. Personlig har jeg en ganske høy terskel, og syns nok at folk er litt vel snar med å rope personangrep så snart det blir litt temperatur. Litt må man tåle, det gjør jeg også.
   Ellers takker jeg for fine ord, det varmer.

 4. Slett ivei, usaklige kommentarer fører ikke mye med seg uansett.

 5. tiltredes.

 6. Helt enig!
  Fikk tips om bloggen din, den er bra!!:)

 7. Du har fått en pris :)

  1. Har jeg det? Alt jeg ikke får med meg.
   Jeg kommer innom og tar en nærmere kikk på den i kveld :) Men takk så lenge.

 8. Det som er litt ille ved å gå ut som jeg gjør nå og si at jeg sletter, er at nå vil sikkert “alle” begynne å lure på om jeg har slettet når det ikke kommer folk inn som er uenig.
  Jaja, noe er det nå hele tiden :)

 9. Den typen kommentarer som du refererer ti her er bare egnet til å ødelegge bloggen din. Du har helt rett når du tenker at det kan ende med at de som har noe vettugt å si drukner i dritt. Og jeg tror ingen av dine faste lesere vil mistenke deg verken for å være hårsår eller redd for å bli motsagt. Her inne har det da vært temperatur nok.

  Jeg synes du har tatt en fornuftig beslutning.