/customers/vedal.net/vedal.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Trivialiteter på Facebook

Trivialiteter på Facebook

På grunn av juleferien har jeg kunnet tilbringe litt ekstra (død)tid på Facebook. Tidligere var det ikke så mye annet man kunne gjøre enn å lese inne hos vennene sine og/eller forbanne alle applikasjonene som poppet opp og tilbød alt fra å kaste snøball til å ranke vennene sine – altså helt uaktuelt for en kvinne i sin beste alder som har bedre ting å ta seg til. Facebook  har nok innsett at de må tilby noe mer hvis de skal beholde alle medlemmene sine, så nå har de gjort det mulig for oss å “pludre” inne på hverandres profiler, og i tillegg så kan vi holde oss oppdaterte på hva det pludres om hos andre. Fryktelig morsomt om jeg skal si det selv.

Det er mye som kan fortelles på Facebook før man forteller det til familie eller i blogg. Det at jeg for eksempel mistet telefonen min i dass 3. juledag er en av de tingene som ikke er naturlig å fortelle sin mor når hun ringer, ønsker god jul og spør hvordan det går – da er det så mange andre ting som er viktigere, men hadde hun derimot vært på Facebook så hadde hun kunne holdt seg oppdatert på en slik trivialitet. Da hadde hun også fått med seg at jeg har opprettet en støttegruppe for mobilbrukere med diagnosen TMB (talentløse mobilbrukere) og kunne gått inn der for å gi meg og andre trøst. Man blir ganske irritert/ute av det av å til stadighet miste favorittdingsen sin og måtte på gule sider for å finne mobilnummeret til sin egen familie. En ting er å miste/få stjålet mobilen en gang, en annen ting er å ha opplevd det så mange ganger at vennekretsen antyder at en diagnose hadde vært på sin plass.

En annen ting som har opprørt et større antall Facebookbrukere den senere tid er ammebildene som har blitt fjernet (ikke mine ammebilder, det der er jeg ferdig med for lenge siden). At amming i det offentlig rom fortsatt er en omstridt aktivitet er helt utrolig, men nå har restriksjonen også nådd Facebook. Kvinner får ikke vise bilder av seg selv og sine ammende barn hvis brystvorten vises. Å gi barne sine mat er nemlig vulgært. Kelli Roman opprettet en gruppe for å samle mennesker for å protestere mot dette – dere kan kanskje hjelpe meg med å forklare hvorfor jeg ikke finner denne gruppen.

Når det gjelder andre Facebooknyheter (men kanskje ikke så relevant for dere) så har jeg fått kontakt med familiemedlemmer jeg ikke har sett siden de var så små og løp rundt med musefletter og masa på mora – for noen flotte mennesker de har blitt. Men det er litt morsomt å finne dem på Facebook – lettere enn å søke dem opp på gule sider, reise dit dem bor, banke på døren og si “hei, familien din her”. Jeg har omsider fått broren min til å registrere seg der, og om ikke lenge så er mamma representert der også slik at hun kan holde seg oppdatert på mine litt uviktige gjøremål.

Vel, vel. Nå skal jeg snart koke meg pinnekjøtt. Det er ikke sikkert dere vil vite det, men på Facebook sier vi sånn. Fortsatt god jul.

Tilfeldig plukkede poster

    Ingenting

5 Responses to “Trivialiteter på Facebook”

  1. Jeg synes Facebook er ganske koselig :-)

    1. I starten syntes jeg det var ganske tullete og logget bare inn en sjelden gang, nå er jeg enig med deg, det er faktisk ganske koselig :)

  2. Gruppa til Kelli Roman på Facebook heter “Hey, Facebook, breastfeeding is not obscene! (official petition to Facebook). Kan sende deg en lenke hvis du ikke finner den ved søk.

    1. Takk for det Flopsy. Godt nyttår.

  3. Godt nyttår til deg også, Sissel.